Kenmerken en toepassingen HPL

HPL, een afkorting voor High Pressure Laminate, is een veelgebruikt materiaal met unieke eigenschappen. De plaat is een samengesteld product van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Deze melaminehars is bekend als de hardste synthetisch vervaardigde organische stof, wat resulteert in indrukwekkende kras- en slijtvastheid. De taaie en elastische fenolkern maakt het materiaal niet alleen slagvast, maar ook dicht, hard en vormvast.

Eigenschappen en gebruik 

Een HPL-plaat bestaat uit een houtvezel- of papierkern, aangevuld met twee toplagen doordrenkt met fenolhars. Tijdens de productie worden deze lagen samengevoegd onder hoge druk en bij een hoge temperatuur, wat resulteert in een uiterst dichte en harde plaat. De toplagen zijn zo hard en dicht dat zonlicht en vocht niet kunnen doordringen tot het binnenste gedeelte van de plaat. Hoewel HPL oorspronkelijk vooral werd gebruikt voor buitentoepassingen en onderhoudsvrije gevelplaten, wordt het tegenwoordig ook toegepast in binnenruimtes, zoals keukens en badkamers.

Onderhoud

HPL platen zijn bekend om hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Om optimaal te profiteren van de eigenschappen van HPL, is goed onderhoud essentieel. Bij www.hplplaten.nl begrijpen we het belang van een professionele aanpak voor het behoud van je platen. Voer regelmatig een milde reiniging uit met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak van de HPL platen kunnen beschadigen. Een eenvoudige routine houdt je platen in topconditie.

Nooit Meer Schilderen!

Ontdek nu de vrijheid van zorgeloos genieten met HPL platen. Met onze platen is schilderen verleden tijd! Door te kiezen voor onze platen, vermijd je de terugkerende kosten van schilderwerk. Bespaar op verf, arbeidskosten en andere onderhoud gerelateerde uitgaven. Een investering in HPL is een investering in financieel voordeel op de lange termijn.

Als product specialisten, staan we open voor al jouw vragen. Neem een kijkje in onze Technische handleiding of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *